Öga för Öga

001               Herbertsson

 

Kjell Herbertsson är f.d. kriminalkommi- ssarie och har tjänstgjort som spaningschef på Rikskriminalen, som FN-polis på flera platser runt om i världen och som narkotikasambands-man i Holland. Under tiden på Rikskrim samarbetade Kjell bland andra med Tommy Lindström och en gång i tiden introducerade han Leif GW Persson i hur personspaningsarbetet bedrevs i Stockholm. Numera delar Kjell H Herbertsson sin tid mellan Sunne i Värmland och Hua Hin i Thailand och ägnar sig år golfspel och skrivande. Material till skrivandet hämtar han från sitt yrkesliv.

Öga för öga

Fredrik Eriksson är på väg hem från golfbanan, när han får ett samtal från polisen. Hans fru, son och barnbarn har förolyckats i vad som tros vara ett terroristdåd. Bilen de åkte i träffades av en granat. Ingen överlevde.

Attentatet visar sig så småningom ha varit riktat mot någon annan, men vad hjälper det när man förlorat alla dem som står en närmast. Fredrik tappar fotfästet och blir besatt av tanken på hämnd. Genom en gammal vän inom polisen lyckas Fredrik skaffa den information han behöver och inleder en hämndodyssé.