Folkbödlarna

Folkbödlarna är en romansvit i tre delar där fiction blandas med verkliga händelser och där människor reser sig upp i kampen mot korruption och myndighetsmissbruk.

Vad händer när vanliga människor blivit fråntagna allt och inget ljus finns i tunneln? Vissa tar livet av sig, andra blir apatiska och ytterligare några få reser sig upp i ilska och tar strid. Vill dessa, de sist nämnda, inte bli kallade rättshaverister så måste de gå andra  vägar och ta till andra  metoder.

Berättelsens huvudperson Karin Lindgren dras in i händelser som hon aldrig kunnat drömma om under sin långa och knaggliga karriär som journalist. Hon får genom tips uppleva en rad mycket spektakulära mord och kan från början inte förstå varför hon alltid kommer först till mordplatserna.

Mord hon aldrig ens läst om.

Morden som har det gemensamt att de som företeelse aldrig, i den svenska polishistorien har inträffat tidigare och aldrig beskrivits ens i den mest fantasifulla deckare. Det gör att polismanualen till stora delar inte kan användas utan polisen måste nu visa all sin kreativitet för att förstå vad som händer, men räcker det?

I böckernas labyrinter får läsaren en blandning av olika konsekvenser av maktmissbruk och korruption. De som mördats har flera gemensamma nämnare. Först och främst arbetar de med samhällsservice, men de har också det gemensamt att de har en nästan föraktfull syn på vanliga människor som inte tillhör deras egen grupp eller som han vara ett hot mot den inofficiella offentliga makten.